Skip to main content
search
6
Mulberry tre silke Bedtime

ØKOLOGISK SILKESENGETØY

VÅRT MULBERRY SILKEsengetøy

Alle våre silkesett er laget av ekte Mulberry silke, også kalt “naturlig silke”. Mulberrysilken er et trådfiber silkeormen lager når den spinner kokongen. Denne spesielle silkelarven spiser kun morbærtreblader og dermed navnet på produktet som heter Mulberry Silke.

SILKE – DRONNINGEN AV ALLE TEKSTILER

Mulberrysilken er det høyeste kvalitetsnivået innen tekstilverdenen. Den er glatt og myk mot huden og har et blankt og skinnende vakkert utseende. Mulberrysilke er det beste materialet for sovende hud og hår. Den glatte overflaten hindrer håret i å floke seg, og dens antiseptiske egenskaper hindrer midd og bakterier fra å trives i sengen din, noe som er bra for huden din.

Sovende kvinne i seng oppredd med rosa mulberry silke

GODT FOR HUD & HÅR

ALLERGIVENNLIG SENGETØY

Silke sengetøy er et populært valg for de som ønsker å ha sengetøy som er komfortabelt, holdbart og allergivennlig. Det er også en rekke helsemessige fordeler med dette sengetøyet, inkludert at det er pustende, fuktighetsabsorberende, og kan hjelpe med å regulere kroppstemperaturen mens du sover. Det er også mykt mot huden, glansfullt, og miljøvennlig.

Det er mange faktorer å vurdere når du velger sengetøy, og silke sengetøy er et valg som mange velger på grunn av de mange fordelene det gir. Det er en investering som vil vare i mange år med riktig pleie og vedlikehold. Silke sengetøy kan bidra til å forbedre kvaliteten på søvnen din, noe som kan ha positive effekter på helsen din og velvære.

For de som lider av allergier eller astma, er silke sengetøy et godt valg siden det er allergivennlig og mindre sannsynlig å forårsake irritasjon eller allergiske reaksjoner. For de med sensitiv hud eller hudproblemer, kan det myke og glatte silke sengetøyet bidra til å redusere friksjon og irritasjon.

Silke sengetøy kan gi soverommet ditt et luksuriøst og elegant utseende og følelse, og kan også være et mer miljøvennlig valg siden det er et naturlig materiale som kan resirkuleres.

Samlet sett er silke sengetøy en god investering for de som ønsker å ha sengetøy som er komfortabelt, holdbart, allergivennlig, og kan bidra til å forbedre kvaliteten på søvnen deres.

Økotex silke tekstilSERTIFISERING – ØKO TEX

VÅRE SILKEPRODUKTER ER GODKJENT OG SERTIFISERT

Alle våre silkeprodukter holder Øko-Tex Standard 100 som er en internasjonal test– og sertifiseringsystem for sengetøy, håndklær og klær.

At vår silke er Øko-Tex sertifisert innebærer at tekstilet ikke inneholder allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Sertifiseringen gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av miljøgifter som klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. Standarden ble utviklet i 1992 og 17 testinstitutter foretar stikkprøver hos produsentene som innehar godkjent sertifisering. Du kan derfor føle deg trygg når du velger Bedtime´s silke!

KRAFTFULLT MEN SART – VASK SKÅNSOMT

Visste du at den fine og lette silken ikke forvitrer når den utsettes for saltvann? Tilbake i historien ble silke benyttet som skipsseil på grunn av nettopp disse egenskapene. Før annen verdenskrig ble også naturlig silke benyttet i fallskjermer, på grunn av silkens fine, lette og tette struktur.

I dagens verden tåler silken imidlertid ikke kraftig vask eller klor. Benytt et spesialvaskemiddel beregnet for silke når du skal rengjøre ditt sengetøy. Da holder det seg pent lenge.

Våre vaskestips for silke:

  • Vask silkesengetøyet separat med Milo eller tilsvarende
  • Vask på lav varme, max 40 grader
  • Benytt skåne/silkeprogram, med lav sentrifugehastighet
  • Ikke tørketromle silken
  • Ikke vri opp silke, da kan silkefibrene ryke
  • Heng til tørk, og stryk mens silkesengetøyet fremdeles er fuktig

Les mer om vask & stell av silkesengetøy her  ▶️

SVALENDE SILKE SENGETØY – PERFEKT FOR VARME SOMMERNETTER

Silke kan holde opp til 30% vann av sin egen vekt, før tekstilet kjennes fuktig. Silken absorberer rett og slett den naturlige fuktigheten kroppen utsonderer når det er varmt. I tillegg slipper silkefibrene fuktigheten raskt ved hjelp av kroppsvarmen og lar denne fordampe gjennom tekstilet. Silkens pustende egenskaper er perfekt for varme sommernetter. Sengetøy i silke kjennes rett og slett svalende mot huden!

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close