Skip to main content
search
1

Slik tar du vare på silke

SILKE ER NATURLIG ANTIBAKTERIELT OG BLIR RENERE PÅ LAVERE TEMPERATURER ENN BOMULL

SLIK VASKER DU SILKE

Alle våre silkeprodukter holder Øko-Tex Standard 100 som er en internasjonal test– og sertifiseringsystem for sengetøy, håndklær og klær.

Silke er et delikat materiale vevet av tynne silketråder, så unngå at sengetøyet kommer i kontakt med grove tekstiler som f.eks jeans, arbeidstøy og grove sengetepper. Dette kan skade silkefibrene i vask. Skal du kun vaske små silkeprodukter, som f.eks et putevar, en sovemaske eller kimono, kan du benytte en vaskepose for å beskytte silken. Ikke vask silke sammen med grove tekstiler eller tekstiler med glidelåser, knapper o.l. som kan rifte opp og skade silkefibrene. Aller helst bør sengetøy av silke vaskes for seg selv i vaskemaskinen, uten annen vask. Mørk farget silkesengetøy kan også farge av på øvrige tekstiler under vask.

Silke vaskes på skånsom vask på 30-40 grader med vaskemiddel for silke, f.eks Milo. Silke er naturlig antibakterielt, og blir renere på lavere temperatur enn bomull. Benytt lav sentrifugehastighet, og heng silken opp til tørk for eksempel på et tørkestativ eller en dusjstang. Ved håndvask av silke skal du kun klemme vannet forsiktig ut av silken før det henges til drypptørking. Eventuelt kan du benytte et tørt håndkle og presse fuktigheten ut før stryking. Viktig: Ikke vri opp våt silke da dette kan gi strekkskader i silkefibrene, og ikke bruk tørketrommel.

NATURLIG SILKE

STRYKE SILKE

Å stryke silke kan skade tekstilet om man ikke er forsiktig, men det trenger ikke være vanskelig. Vi anbefaler faktisk å jevnlig stryke silken for å bevare silkens glans. Silke strykes best når det er lett fuktig, med strykejernet på laveste temperatur. Nedenfor er detaljtrinnene du bør følge når du skal stryke silkelaken og nattøy:

KLARGJØRING AV SILKE FØR STRYKING

Silke er best når det strykes fuktig for å minimere effekten av strykejernets varme. Vi anbefaler å stryke rett etter en vask. – Hvis du håndvasker silken din, bruke et tørt frottéhåndkle og klem veldig forsiktig etter skylling for å fjerne overflødig vann fra stoffet. Husk: IKKE VRI silken, den kan bryte silketrådene og forårsake strekk/rivning. – Bruker du vaskemaskin kan du stryke direkte.

RENT STRYKEJERN

Andre forberedelser før stryking – Sørg for at overflaten på strykejernet er ren. Hvis strykejernet ditt er flekket med rustflekker, kan du fjerne dem ved å bruke en natronløsning. IKKE STRYK hvis strykejernet er skittent eller har rustflekker, da det kan ødelegge silken permanent. – Still inn strykejernet til silkeinnstilling, eller den laveste temperaturen hvis det ikke er noen spesifikke innstillinger for silke. – Forbered et presseklede av ren bomull, hvitt eller ufarget, og legg et underlag på strykebrettet, f.eks et rent laken. Dette er for å forhindre at strykebrettet farger av på silken din, noe som kan forårsake permanent skade på silken.

BEHOLD GLANSEN I SILKEN - STRYK JEVNLIG

Alle våre silkeprodukter holder Øko-Tex Standard 100 som er en internasjonal test– og sertifiseringsystem for sengetøy, håndklær og klær.

Silkestoffer har en tendens til å bruke veveteknikker som gir en blank overflate og en matt bakside. Stryk alltid baksiden. – Du skal stryke silke del for del. Sørg for at delen du stryker glattes ut uten rynker. – Du kan stryke silken uten presseklede hvis innstillingen er på silke, men generelt anbefaler vi å bruke et presseklede for å dekke området du ønsker å stryke for å forhindre potensiell skade. Et lite stykke tynn bomullsklut, eller et glasshåndkle uten farge, ville være ideell som presseklede i dette tilfellet. – Trykk strykejernet mot overflaten av silken (eller pressekledet) for å begynne å stryke. Hold jernet i bevegelse for å unngå lokal overoppheting som forårsaker deformasjoner av silkefiber. – Når du er ferdig med å stryke en del av silken, jevn ut en annen del og flytt presseklede over for å begynne å stryke til du er ferdig.

Oppsummering:
– Stryk kun når silken er fuktig.

– IKKE VRI silke for å fjerne overflødig vann.

– Rengjør strykejernet på forhånd.

– Bruk et ufarget laken mellom strykebrettet og silken.

– Stryk baksiden (matt side) av silken din.

– Ikke la strykejernet stå på ett sted for lenge.

Vi anbefaler at du stryker silken etter hver vask eller hver andre vask. Regelmessig stryking bidrar til å bevare den naturlige glansen til silke og kan forlenge holdbarheten til silken betraktelig.

Mulberry tre silke Bedtime

NATURLIG SILKE

Vår Mulberry Silke

Alle våre silkesett er laget av ekte Mulberry silke, også kalt "naturlig silke". Mulberrysilken er et trådfiber silkeormen lager når den spinner kokongen. Silkelarven spinner seg en kokong som består av en enkelt uavbrutt silketråd, som blir hele 4000 meter lang og rundt 65 mikrometer i diameter. Denne spesielle silkelarven spiser kun morbærtreblader og dermed navnet på produktet som heter Mulberry Silke.

SILKE - DRONNINGEN AV ALLE TEKSTILER

Mulberrysilken er det høyeste kvalitetsnivået innen tekstilverdenen. Den er glatt og myk mot huden og har et blankt og skinnende vakkert utseende. Mulberrysilke er det beste materialet for sovende hud og hår. Den glatte overflaten hindrer håret i å floke seg, og dens antiseptiske egenskaper hindrer midd og bakterier fra å trives i sengen din, noe som er bra for huden din.

Økotex silke tekstil

SERTIFISERING

Våre silkeprodukter er godkjent og sertifisert

Alle våre silkeprodukter holder Øko-Tex Standard 100 som er en internasjonal test– og sertifiseringsystem for sengetøy, håndklær og klær.

At vår silke er Øko-Tex sertifisert innebærer at tekstilet ikke inneholder allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Sertifiseringen gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av miljøgifter som klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. Standarden ble utviklet i 1992 og 17 testinstitutter foretar stikkprøver hos produsentene som innehar godkjent sertifisering. Du kan derfor føle deg trygg når du velger Bedtime´s silke!

Silke er KRAFTFULLT MEN SART - VASK SKÅNSOMT

Visste du at den fine og lette silken ikke forvitrer når den utsettes for saltvann? Tilbake i historien ble silke benyttet som skipsseil på grunn av nettopp disse egenskapene. Før annen verdenskrig ble også naturlig silke benyttet i fallskjermer, på grunn av silkens fine, lette og tette struktur. I dagens verden tåler silken imidlertid ikke kraftig vask eller klor. Benytt et spesialvaskemiddel beregnet for silke når du skal rengjøre ditt sengetøy. Da holder det seg pent lenge!
Hvitt mulberry silke sengetøy i Bedtime gaveeske
Beige champagnefarget Mulberry silke sengetøy i Bedtime gaveeske
Kvinne liggende i hvitt silkesengetøy
Hit enter to search or ESC to close