Personvernerklæring

Generelt

Denne personvernerklæringen gjelder for Bedtime AS – Bedtime.no (heretter omtalt som “vi” “vår” “våre” “oss”) og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Det er viktig for oss å overholde gjeldende lover og regler når vi behandler de personlige opplysningene du gir oss. Før du handler og/ eller benytter våre produkter og/ eller tjenester avgir du et samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, og bekrefter med dette at du har lest og samtykker til innholdet i denne erklæringen.

I denne Personvernerklæringen blir du informert om hvilke personopplysninger vi samler inn når du besøker våre nettsider, benytter deg av våre tjenester og/eller kjøper våre produkter. Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

Denne personvernerklæringen gjelder ikke når vi opptrer som leverandør av tjenester og/ eller databehandler på vegne av våre kunder. Det er da den enkelte kundes ansvar å informere sine respektive kunder og/ eller brukere om hvordan personopplysninger behandles.

Denne personvernerklæringen dekker ikke tredjeparts behandling og eventuell oppbevaring av personopplysninger. Alle våre tredjeparts samarbeidspartnere, og andre nettsider som er gjort tilgjengelige via vårt/ våre nettsted, har egne personvernerklæringer og regler som de er ansvarlige for.

 

Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og besøks- og adferds historikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Behandlingsansvarlig er:

Bedtime AS – Grensesvingen 7 – 0661 Oslo – e-post: info@bedtime.no Tel: +47 67111080

Personvernombud: e-post: info@bedtime.no Tel: +47 67111080

 

Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

 

a) Opplysninger du selv gir oss

Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss. I forbindelse med at vi registrere deg som kunde av våre tjenester, vil vi ha behov for å registrere opplysninger knyttet til:

 

  1. Kundeforholdet, slik som bedriftsnavn, organisasjonsnummer, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.
  2. Kontaktinformasjon, slik som fornavn, etternavn, e-postadresse og telefonnummer.
  3. Kunde og/eller brukerkontoer, slik som fornavn, e-postadresse og telefonnummer.

 

Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til. Vi er forpliktet til å rette opp eventuelle personopplysninger som inneholder feil, er uriktige og/ eller er mangelfulle. I disse tilfellene vil vi hente inn opplysninger fra 3. parts registre, inklusive, men ikke begrenset av Brønnøysundregistrene og andre offentlige registre, Kredittopplysningsbyrå og nummeropplysningstjenester.

 

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

  1. Din enhet og din internett-tilkobling

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

  1. Bruk av tjeneste eller kjøp

Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

 

c) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

 

d) Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse.

 

1. Når andre utfører tjenester på våre vegne

Vi benytter oss av forskjellige underleverandører, eller tjenesteleverandører ofte omtalt som databehandlere for leveranse, innsamling, lagring og informasjonshåndtering. Disse leverandørene behandler data på våre vegne, i henhold til databehandler og de instrukser de mottar fra oss. Alt i henhold til europeisk og norsk personlovgivning.

For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter, men er ikke begrenset til:

 

Google Inc  –  Google Analytics og Google Ads

Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.  Personvernerklæring Google

 

Stuntcoders

For å gi deg den beste handleopplevelsen i nettbutikken og en inspirerende kundereise på våre nettsider, benytter vi Stuntcoders til å tilpasse sidene våre og WooCommerce som handelsplattform. Vi innhenter ordre- og kjøpsinformasjon i nettbutikken. Les mer om Stuntcoders og WooCommerces retningslinjer for personvern her:

Duell/Kasseservice

Bedtime AS benytter Duell fra Kasseservice AS som kassesystem i vår fysiske butikk, som er integrert med vår nettbutikk og behandler nødvendig data i forbindelse med ordrebehandling. Les mer om Duell/Kasseservice sine retningslinjer for personvern her:  https://www.kasseservice.no/support/hvordan-er-personvern-ivaretatt-i-kassen

 

Tripletex AS

Skybasert økonomisystem for håndtering av ordrer og fakturering.   Lagrer relevant informasjon  tilknyttet ordrebehandling og fakturering. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, e-postkorrespondanse, ordreinformasjon og fakturahistorikk.  Personvernerklæring Tripletex

 

Facebook Pixel

Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk   Personvernerklæring Facebook 

 

Microsoft Outlook

e-post program som del av personlig informasjonssystem      Personvernerklæring Microsoft 

 

Betalingsløsninger

For å kunne gjennomføre betalingstransaksjoner benytter vi Klarna, Vipps, Stripe og Svea Finans. Alle korttransaksjoner og betalingsinformasjon fra betalingskort, Visa og Mastercard blir kryptert gjennom betalingsløsningen. Hverken vi eller andre kan lese kredittkortnummer, navn eller adresse når betalingstransaksjoner blir gjennomført i nettbutikken.

Les mer om betalingsløsningenes retningslinjer for personvern her:

https://www.klarna.com/no/personvern/

https://www.vipps.no/vilkar/cookie-og-personvern/

https://www.svea.com/no/nb/sveafinans/personvern-overordnet/

https://stripe.com/en-no/privacy

 

Transportfirmaer

For å besørge leveranse av varer du har bestilt, innhenter vi kontakt- og leveranseinformasjon. Til denne tjenesten benytter vi Posten, Bring og Collicare. Les mer om deres retningslinjer for personvern her:

https://www.posten.no/personvern-sikkerhet

https://www.bring.no/privacy-policy

https://www.collicare.no/personvernerklæring

 

Mailchimp

For å sende deg tilbud, nyheter og informasjon om våre produkter innhenter vi e-postadressen din og benytter Mailchimp til utsendelse. Du må aktivt samtykke til at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev, og du kan når som helst melde deg av vår mailingliste.  Les mer om Mailchimps retningslinjer for personvern her:

https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Daisycon

Vi samarbeider med Daisycon B.V. som administrerer et såkalt «Affiliate» program for oss. Dette er et program der innholdsprodusenter (som for eksempel nettaviser, influencere og lignende) i Daisycon sitt nettverk deler unike lenker til vår side. Dersom du handler i vår nettbutikk etter å ha klikket på en slik lenke, vil innholdsprodusenten og Daisycon få en forhåndsbestemt prosentandel av ordreverdien. For å kunne gjennomføre et slikt program er vi i tillegg nødt til å ha en egen pixel på vår ordrebekreftelsesside («Takk for ditt kjøp»). Du kan lese mer om Daisycon sine rettningslinjer for personvern her:

https://www.daisycon.com/en/Privacy/

 

2) Ved mistanke om lovbrudd

vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

 

e) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. Dette gjøres blant annet for å få pålitelige data knyttet til besøk på våre sider og for å øke funksjonaliteten på våre sider.

 

f) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

 

Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere varene (eller tjenestene) våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og som er relevant, for å kunne betale for varer og tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

 

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke sider du har besøkt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

 

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

 

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

 

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

 

Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er, men ikke begrenset til:

  • Lov om bokføring
  • Ordredata iht. angrerett
  • Ordredata iht. garantier
  • Ordredata iht. reklamasjoner

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»). Opplysninger som ikke lengre er nødvendige ut fra de formål de er lagret for, vil bli slettet fortløpende.

 

Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 

Særlig om markedsføring via e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

 

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

 

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

Ved større endringer vil vi informere om dette.

 

Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

 

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss på e-post: info@bedtime.no

 

Virksomhetens navn: Bedtime AS

Organisasjonsnummer: 978 654 312

Adresse: Grensesvingen 7

Kontakt: info@bedtime.no

 

Forbehold

Innholdet på www.bedtime.no kan være mangelfullt og kan inneholde feil. Bedtime AS prøver etter beste evne å forhindre dette. Bedtime AS fraskriver seg alt ansvar for eventuelle tap (herunder også økonomiske tap) du eventuelt måtte ha som følge av dette.

Bedtime AS er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som vi lenker til.

Har du tips eller kommentarer til nettstedet – ta gjerne kontakt.

Dersom du ønsker å få tilgang til, redigere eller slette din data, kan du kontakte oss på info@bedtime.no.