Skip to main content
search
0

Slik tar du vare på ditt bambus sengetøy

Hvordan vaske og ta vare på ditt bambussengetøy?

Sengetøyet vaskes på skånsom vask på 40 grader med flytende mildt vaskemiddel, uten tøymykner. Bambusens glatte fibre binder mindre smuss, og blir renere på lavere temperatur enn bomull.

Benytt lav sentrifugehastighet, og heng bambusen opp til tørk. Unngå tørketrommel.

Bambusviskose er et delikat materiale så unngå at sengetøyet kommer i kontakt med grove overflater. Ru hud, jerseylaken, dongeriplagg og grove tekstiler kan skade bambusfibrene.

Hvor ofte bør jeg vaske bambussengetøyet mitt?

Bambussengetøy er som alle andre typer sengetøy, og krever regelmessig vask. Det anbefales at du vasker laken, dynetrekk og putevar i bambus minst to ganger i måneden, men hver uke er optimalt. Å la sengetøyet ligge på sengen for lenge kan ha stor innvirkning på kvaliteten og redusere levetiden betydelig. Hovedgrunnen til dette er at stoffet vil bli overstrukket, noe som gjør bambusfibrene mer utsatt for å rives, revne og nuppe når du til slutt vasker det.

Hvordan kan du sikre at bambussengetøyet holder seg fint lenge?

Men hvordan bør du ta vare på bambussengetøyet ditt for å sikre at det beholder samme kvalitet natt etter natt? I denne veiledningen gir vi deg råd og tips om vask, tørking og oppbevaring av bambussengetøy.

Gode tips
Vask & Stell av bambussengetøy

Bruk et skånsomt vaskemiddel

Velg et mildt og skånsomt flytende vaskemiddel, helst uten blekemidler eller sterke kjemikalier. Har du kun pulvervaskemiddel tilgjengelig, sørg for å løse opp pulveret i vann før du heller det i vaskemiddelbeholderen. Bambusfibre er delikate, så unngå sterke kjemikalier som kan skade dem. Vi anbefaler både Milo og Sonett vaskemiddel.

Velg riktig vasketemperatur

Unngå høye temperaturer når du vasker bambus sengetøy, da det kan føre til krymping. Bambusens glatte fibre slipper smuss lettere enn andre materialer og blir rent selv på temperaturer som 30-40 grader.

Ikke bland bambus med grove eller ru tekstiler

Unngå å vaske bambus sammen med ru tekstiler som dongeri, arbeidstøy, bomullshåndklær, ull og lignende. Bambusens fine fibre kan skrapes opp og det vil dannes nupper på tekstilet.

Glidelåser, hekter, maljer eller andre detaljer som kan rifte opp bambusens fine fibre. Metallglidelåser på bukser og hekter på undertøy kan raske rifte opp bambustekstilet og i noen tilfeller lage hull.

Unngå bruk av skyllemiddel

Skyllemiddel kan redusere bambus sengetøyets absorberende egenskaper. Det er ofte best å unngå bruk av skyllemiddel. Sengetøyet vil fortsatt være mykt og behagelig uten det.

Velg skånsom sentrifugering

Når vasken er ferdig, velg en skånsom sentrifugering for å redusere risikoen for at bambusfibrene blir vridd eller ødelagt.

Tørk på lav temperatur eller la lufttørke på snor

Hvis du bruker tørketrommel, bruk en lav temperaturinnstilling. Det aller beste er om bambussengtøyet kan lufttørke på tørkesnor. Da unngår bambusfibrene friksjon i tromleprosessen og holder seg glatt og fint lengre. Bambus sengetøy tørker vanligvis raskt på grunn av sin gode fuktighetsregulerende evne.

Sjekk vårt bambussengetøy
Hit enter to search or ESC to close