Skip to main content
search
0

Sjekkliste når du skal velge riktig sovesofa

Vurderer du å investere i en god sovesofa, men er litt usikker på hva du skal velge? Det er et hav av muligheter på markedet, men vi har satt opp en enkel guide for å hjelpe deg å velge en sovesofa som er rett for deg. Hos Bedtime kan du velge mellom rundt 150 ulike sovesofaer, som alle fokuserer på ulike behov. Gjennom 25 år har vi opparbeidet oss en unik kompetanse innen temaet søvn, og en ting er helt essensielt å merke seg – Vi har alle ulike behov, og det finnes ikke en optimal løsning for alle. Derfor er det viktig å tenke godt gjennom hva som er viktig for deg og hva den skal brukes til.

  1. Hvor mye penger ønsker du å bruke?
  2. Hvor ofte skal sofaen brukes som seng?
  3. Hvor stor kan den være?
  4. Er komfort eller design viktigst? Eller vil du ha i pose og sekk?
  5. Hva sover du på i dag? Og fungerer det bra?

 

1. Hvor mye penger ønsker du å bruke på sovesofaen?

Budsjett er selvfølgelig relevant. Du kan alltids finne en billig sovesofa til slikk og ingenting på nett og hos de store kjedene – men det spørs om overnattingsgjestene dine blir særlig begeistret for det. Pris og kvalitet går som oftest hånd i hånd når det gjelder sovesofaer (men selvfølgelig ikke alltid). Hos Bedtime finner du et godt utvalg i 2-seters sovesofa og  lite  daybeds som kan brukes som enkeltseng til fornuftige priser.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg
Zeal Daybed
– vår bestselgende sofa

 

2. Hvor ofte skal sovesofaen brukes som seng og hvor ofte skal den brukes som sofa?

Dette er viktige spørsmål, for du har sovesofaer som er fantastiske å ligge på, men ikke så gode å sitte på – du har de som er utrolig deilig å sitte på, men ikke så gode å sove på – også har man de som er gode å både ligge og sitte på. Og dette henger gjerne sammen med prisen.

Skal du ha den i kjellerstua som hovedsakelig brukes til TV-titting, men vil ha muligheten til å slå den ut til seng dersom du får gjester? Da er kanskje sittekomforten det viktigste, som for eksempel på Cubed sovesofa fra danske Innovation Living.

Eller kanskje du bor trangt og vil utnytte plassen og ha en sovesofa i stua som brukes som sofa hver dag og som seng hver natt? Da anbefaler vi Innovation Living sine D.E.L (Deluxe Excess Lounger) sofaer på det sterkeste: Supremax, Bifrost og Cassius. De har ekstra lange pocketfjærer for optimal sitte- og liggekomfort, og kan slås ut til en 155×200 cm dobbeltseng. Her får du stilig dansk design av høy kvalitet, med god komfort ved både sitting og ligging og et drøss av teksilmuligheter.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg
Bifrost D.E.L
– for de som vil ha alt!

 

3. Hvor stor kan sovesofaen være?

Hvor skal den stå og hvor mye plass har du å gå på? Det kan være lurt å tenke på om det er best med en sofa som slås ut fremover i rommet eller om det er bedre med en sofa der du ligger i bredderetningen med armlenene i hode- og fotenden? Eivor sovesofa i 140×200 har en total bredde på 175 cm og egner seg godt dersom du ikke har 2 meter å gå på i bredden. Eller kanskje du ønsker en sovesofa med sjeselong?

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg
Idun Sovesofa med Lounger

 

4. Er komfort eller design viktigst for valg av sovesofa? Eller vil du ha i pose og sekk?

Innovation Living er rett og slett rå på design. Med både minimalistisk-, industriell- og skandinavisk design, og mer – skal det godt gjøres at du ikke finner en stil du faller pladask for. Og både danske Innovation og norske Hovden har et hav av tekstiler og andre tilvalg å velge blant. Eller er kanskje en multifunctional sovesofa tingen for deg? Som for eksempel Aslak Sovesofa. Her har du en fullverdig sengemadrass på en stålramme som brettes enkelt ned fra sofa til seng med tre trinn (sofa-lounger-seng). I tillegg kan du heve hodeenden i 4 trinn.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg
Unfurl Dusty Rose – en “utenfor-boksen” designersofa

  

5. Hva sover du på i dag? Og fungerer det bra?

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg
If it ain’t broke, don’t fix it.

Forandring fryder ikke nødvendigvis alltid. Denne er ganske selvsagt, men lett å glemme når ivrige selgere skal ha deg til å kjøpe noe du egentlig ikke trenger. Ligger du på en pocketmadrass i medium fasthet i dag og sover søtt hver natt? Da bør du holde deg til det. Men hvis du sliter med ryggsmerter eller føler at du aldri er uthvilt, da bør du vurdere en forandring. Og det er vanskelig å forholde seg til hva man burde sove på, ettersom liggeunderlaget bare en av mange faktorer som bestemmer søvnkvalitet. Og det finnes mange ulike madrasstyper, alle med sine fordeler og ulemper.

 

Ta stilling til hvilken madrasstype du ønsker i sovesofaen din? 

Skummadrass/Classic (Hovden og Innovation Living)

Skummadrasser kommer i ulike kvaliteter og tykkelser, men er som regel det rimeligste alternativet og egner seg dersom budsjettet er trangt og det er begrenset hvor ofte noen skal sove på sofaen.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Classic madrass fra Innovation Living

 

Bonellfjærmadrass (Hovden)

Bonellfjær er standardmadrass på BEDInside sofaene og leveres uten pristillegg. Madrassen har et sammenhengende fjærsystem i herdet stål, og er forholdsvis myk. Anbefales til alle som bruker BEDinside mest som sofa og som seng fortrinnsvis til gjester.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Bonellfjærmadrass

 

Pocketfjærmadrass (Hovden og Innovation Living)

Pocketfjærer er som navnet tilsier mange individuelle fjærer som er pakket og sydd inn i poser (pocket). Det er tettere mellom fjærene sammenlignet med bonell og fjærene avlaster individuelt. Madrassen gir god støtte og trykkavlastning. Egnet til hyppig bruk (medium).

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Pocketfjærmadrass

 

Excess Pocketfjærmadrass (Innovation Living)

Som pocketfjærmadrass, men med ekstra lange og slanke pocketfjærer. Gir en ekstra bløthet og komfort. Tilgjengelig på Innovation Living sin Deluxe Excess Lounger sofaer.

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Excess Pocketfjærmadrass

 

Latexmadrass (Hovden og Innovation Living)

Består av kaldskum toppet med ren latex (Hovden) eller ren latex (Innovation). En kvalitetsmadrass egnet for hyppig bruk som passer de aller fleste (medium til fast).

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Latexmadrass fra Hovden

 

Nozag Skumfjær madrass (Hovden og Innovation Living)

Dette er en kombinasjon av skum og no-zag fjærer som gir en god komfort til både ligging og sitting (medium).

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Nozag Skumfjær madrass fra Innovation Living

 

Viskoelastisk skummadrass (Hovden)

Består av kaldskum toppet med viscoelastisk skum (meget elastisk) som former seg rundt kroppen. Viskoelastisk skum – også kjent som memory foam eller Tempurmadrass – er en madrasstype mange sverger til. Kroppstemperaturen varmer opp madrassen som gjør at den føyer seg etter kroppen i løpet av natten. Bedtime anbefaler ikke viskoelastisk skummadrass med mindre du har gode erfaringer med den fra før (medium til fast).

Hvordan velge rett sovesofa – 5 spørsmål du må stille deg

Viskoelastisk madrss

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close