Skip to main content
search
0

Hvordan stryker jeg silken min?

Å stryke silke kan skade tekstilet om man ikke er forsiktig, men det trenger ikke være vanskelig. Vi anbefaler faktisk å jevnlig stryke silken for å bevare silkens glans. Silke strykes best når det er lett fuktig, med strykejernet på laveste temperatur. Nedenfor er detaljtrinnene du bør følge når du skal stryke silkelaken og nattøy:

Klargjøring av silke før stryking

Silke er best når det strykes fuktig for å minimere effekten av strykejernets varme. Vi anbefaler å stryke rett etter en vask. – Hvis du håndvasker silken din, bruke et tørt frottéhåndkle og klem veldig forsiktig etter skylling for å fjerne overflødig vann fra stoffet. Husk: IKKE VRI silken, den kan bryte silketrådene og forårsake strekk/rivning. – Bruker du vaskemaskin kan du stryke direkte.

Rent strykejern

Andre forberedelser før stryking – Sørg for at overflaten på strykejernet er ren. Hvis strykejernet ditt er flekket med rustflekker, kan du fjerne dem ved å bruke en natronløsning. IKKE STRYK hvis strykejernet er skittent eller har rustflekker, da det kan ødelegge silken permanent. – Still inn strykejernet til silkeinnstilling, eller den laveste temperaturen hvis det ikke er noen spesifikke innstillinger for silke. – Forbered et presseklede av ren bomull, hvitt eller ufarget, og legg et underlag på strykebrettet, f.eks et rent laken. Dette er for å forhindre at strykebrettet farger av på silken din, noe som kan forårsake permanent skade på silken.

Stryke silke sengetøy og putevar

Stryk silken din 

Silkestoffer har en tendens til å bruke veveteknikker som gir en blank overflate og en matt bakside. Stryk alltid baksiden. – Du skal stryke silke del for del. Sørg for at delen du stryker glattes ut uten rynker. – Du kan stryke silken uten presseklede hvis innstillingen er på silke, men generelt anbefaler vi å bruke et presseklede  for å dekke området du ønsker å stryke for å forhindre potensiell skade. Et lite stykke tynn bomullsklut, eller et glasshåndkle uten farge, ville være ideell som presseklede i dette tilfellet. – Trykk strykejernet mot overflaten av silken (eller pressekledet) for å begynne å stryke. Hold jernet i bevegelse for å unngå lokal overoppheting som forårsaker deformasjoner av silkefiber. – Når du er ferdig med å stryke en del av silken, jevn ut en annen del og flytt presseklede over for å begynne å stryke til du er ferdig.

Oppsummering:

– Stryk kun når silken er fuktig.

– IKKE VRI silke for å fjerne overflødig vann.

– Rengjør strykejernet på forhånd.

– Bruk et ufarget laken mellom strykebrettet og silken.

– Stryk baksiden (matt side) av silken din.

– Ikke la strykejernet stå på ett sted for lenge.

Vi anbefaler at du stryker silken etter hver vask eller hver andre vask. Regelmessig stryking bidrar til å bevare den naturlige glansen til silke og kan forlenge holdbarheten til silken betraktelig.

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close