Skip to main content
search
0

Oppdag fordelene med silke sengetøy for å bekjempe midd og sengedyr i sengen din.

Har du noen gang lurt på hvorfor noen mennesker lider av allergi og andre helseproblemer som er knyttet til sengedyr og husstøvmidd, mens andre ikke gjør det?

En av grunnene kan være materialet som sengetøyet er laget av. Silke sengetøy er et naturlig motmiddel mot disse irriterende og potensielt helseskadelige skapningene, og det kan være et flott alternativ for de som ønsker å forbedre søvnen sin og redusere symptomene på allergi og hudproblemer.

I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor midd og bakterier ikke trives i silke og hvordan silke sengetøy kan hjelpe deg med å sove bedre om natten.

Hvit silke sengetøy beige belour sengegavl

Hvitt sengetøy i silke for dobbelseng

Silke sengetøy har blitt stadig mer populært i de senere årene, og det er ikke uten grunn. Det viser seg nemlig at silke sengetøy er en effektiv måte å bekjempe midd og bakterier i sengen din på. Dette er spesielt viktig hvis du lider av allergier eller andre helseproblemer som kan forverres av midd og bakterier i sengen.

Hva er det ved silke sengetøy som gjør det så effektivt mot midd og bakterier?

 

For det første er silke et naturlig materiale som er hypoallergent. Dette betyr at det ikke irriterer huden din, og det er mindre sannsynlig at det utløser allergiske reaksjoner. Silke er også et pustende materiale, som betyr at det ikke vil bli fuktig og muggent. Dette er viktig fordi midd og bakterier trives best i varme og fuktige omgivelser.

Men det er ikke bare materialet som gjør silke sengetøy effektivt mot midd og bakterier. Silke sengetøy er også mykt og glatt, noe som gjør det vanskeligere for midd å bosette seg i sengen din. Midd trives best i ujevne overflater, så hvis sengen din er jevn og glatt, er det mindre sannsynlig at midd vil trives der.

Kvinne liggende i hvit silke sengetøy, rosa putevar silke

Men hvorfor er silke så effektivt mot midd og bakterier?

Jo, det har med materialets egenskaper å gjøre. Silke er en naturlig fiber som er produsert av silkeormer for å beskytte dem mot bakterier og smuss inne i kokongen. Fibrene i silke er glatte og myke, og derfor er det vanskelig for midd og bakterier å feste seg til dem. I tillegg har silke en naturlig evne til å transporterte fuktighet vekk fra huden. Dette forhindrer at det blir fuktig og klamt i sengen, noe som er er ideelt for å hindre at midd og bakterier trives.

Det er også verdt å merke seg at silke sengetøy er allergivennlig. Det betyr at personer med allergi kan sove trygt og komfortabelt uten å bekymre seg for allergener.

Her er noen av grunnene til at midd og bakterier ikke trives i silke sengetøy:

 

  1. Naturlig antimikrobiell: Silke inneholder naturlige antimikrobielle egenskaper som kan bekjempe veksten av bakterier og mugg. Dette betyr at silke sengetøy kan hjelpe til med å holde sengen din renere og sunnere.
  2. Mindre fuktighet: Silke har en lavere fuktighetsabsorpsjon enn andre materialer, noe som gjør det vanskeligere for midd og andre skapninger å overleve i sengen din. Dette betyr også at du kan holde deg kjøligere om natten og forhindre tørrhet og irritasjon på huden din.
  3. Glatt overflate: Silke har en glatt overflate som gjør det vanskeligere for midd og andre skapninger å feste seg til sengetøyet ditt. Dette kan bidra til å redusere forekomsten av allergener i sengen din.
  4. Hypoallergenisk: Silke er naturlig hypoallergenisk og tiltrekker seg ikke midd og andre allergener. Dette gjør det til et flott alternativ for de som lider av allergi og hudproblemer.
Sovende kvinne i seng oppredd med rosa mulberry silke

Ofte stilte spørsmål om silkesengetøy, midd og allergi – FAQ

Er det vanlig å ha midd i sengen?

Ja, det er helt vanlig å ha midd i sengen. Flesteparten av de mikroskopiske smådyrene bor i madrassen og sengetøyet. I Norge er forekomsten av midd høyest om vinteren da vi tilbringer mest tid innendørs. Men husstøvmidden stortrives også i den norske sommeren. Om vinteren kan det være lurt å benytte det kalde været til å fjerne småkrypene fra sengetøy og madrasser.

Hvordan få vekk midd?

Velg sengetøy i silke og vask sengetøyet regelmessig. Hver eller annenhver uke anbefales. Silkesengetøy kan vaskes sjeldnere enn bomull og andre  tekstiler. Støvsug både madrass og sengebunn ukentlig. På vinteren bør en lufte dyner ute, kulde bedøver midden slik at den lettere slipper taket. Nedfrysning til minst 20 kuldegrader i to døgn dreper midden. Jo kaldere og tørrere det er ute, jo bedre. Unngå teppebelagte gulv på soverommet, om mulig.

Kan man fryse bort midd?

Kulden «lammer» midden slik at den ikke kan holde seg fast til stoffet i madrassen. Det nytter imidlertid ikke å forsøke å fryse bort middene i mindre enn 20 kuldegrader. Men oppbevares madrass og annet sengetøy ved -20 ° C i et døgn (i stor fryseboks), dør midden og kan støvsuges bort.

Hvorfor er silke så effektivt mot midd og bakterier?

Silke har en naturlig antimikrobiell egenskap som dreper bakterier og hindrer vekst av mikroorganismer. I tillegg er silke glatt og myk, noe som gjør det vanskelig for midd og bakterier å feste seg til fibrene.

Er silke sengetøy egnet for personer med allergi?

Ja, silke sengetøy er allergivennlig og hypoallergent, og kan bidra til å redusere allergisymptomer.

Kan silkesengetøy være en god løsning for personer med allergi og astma?

Ja, silkesengetøy kan være en god løsning for personer med allergi og astma. Dette skyldes at silke er en naturlig fiber som ikke tiltrekker seg støv og husstøvmidd på samme måte som andre materialer gjør. I tillegg er silke pustende og mykt mot huden, noe som kan redusere irritasjon og kløe.

Hvor ofte bør jeg bytte silkesengetøyet mitt?

Som med annet sengetøy, bør du bytte ut silkesengetøyet ditt jevnlig. Det anbefales å vaske sengetøyet hver eller annenhver uke for å holde det rent og friskt. Bruker du nattøy kan dette redusere behovet for hyppig vask, men husk at putevaret kan være utsatt for mer smuss.  Silke er naturlig antibakterielt, og binder færre bakterier og mindre smuss enn andre tekstiler.  Merk også at sengetøy slites over tid og at silkens kvaliteter forringes jo eldre det blir.  Sengetøy bør byttes ut omtrent hvert 2-3 år, avhengig av hvor mye det brukes.

Hvordan bør jeg vaske silkesengetøyet mitt?

Det er viktig å følge vaskeanvisningen på silkesengetøyet for å unngå skade eller krymping. Generelt bør silkesengetøy vaskes på et skånsomt program i vaskemaskinen med mildt vaskemiddel på lav temperatur. Silke er naturlig antibakterielt, og blir renere på lavere temperatur enn f.eks. bomull. Unngå å tørke silkesengetøyet i tørketrommel, da varmen kan skade fiberstrukturen. I stedet kan du henge det opp og la det lufttørke.

Les våre råd for VASK AV SILKE HER ▶️

Hva er noen fordeler med å investere i silkesengetøy?

Silkesengetøy har mange fordeler som kan gjøre det verdt investeringen. For det første er det mykt og glatt mot huden, noe som kan føre til bedre søvnkvalitet. I tillegg er det pustende og kan hjelpe med å regulere kroppstemperaturen om natten. Silke tiltrekker seg heller ikke støv og husstøvmidd, noe som kan redusere allergiske reaksjoner og astma-symptomer.

Er silkesengetøy egnet for alle årstider?

Ja, silkesengetøy er egnet for alle årstider. Fordi det er pustende og kan hjelpe med å regulere kroppstemperaturen, kan det holde deg kjølig om sommeren og varm om vinteren. Det er også mykt og behagelig mot huden, uansett årstid.

Konklusjon

Silkesengetøy er en utmerket investering for alle som ønsker å forbedre søvnkvaliteten og redusere eksponeringen for støv og husstøvmidd. Silke er en naturlig fiber som er myk, pustende og allergivennlig. Det tiltrekker seg ikke støv og husstøvmidd, og kan også bidra til å regulere kroppstemperaturen. Å investere i silkesengetøy kan være en enkel og effektiv måte å forbedre nattesøvnen og helsen din på.

Aqua duo turkis silke grønn blå bakvegg

Sjekk vår silkekolleksjon her

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close