Skip to main content
search
0

Populære hengekøyer!

Hengekøyen har vært populær i over 1000 år, og de tradisjonelle hengekøyene har sin opprinnelse i Mellom-Amerika, og kan spores nesten 1000 år tilbake i tid, til Maya-sivilisasjonen. Opprinnelig var ikke hengekøyer designet for fritid, men fungerte i stedet som beskyttelse. De hengende sengene holdt trygt unna farlige krypdyr og insekter i varmere klima. Christopher Columbus er kreditert for å ha brakt hengekøyer til Europa etter å ha observert deres utbredte bruk blant Taino-folket på Bahamas. I løpet av Spanias koloniperiode ble bomull og lerret brakt til Amerika, og ble raskt tatt i bruk i hengekøyedesignet vi kjenner i dag.

Å sove på sjøen

På midten av 1500-tallet ble hengekøyer tatt i bruk som det primære sovevalget på dekk av den spanske og engelske marinen. Disse bærbare sengene ble brukt ombord på skip i tre århundrer og vugget mannskapet i horisontal søvn.

Mannskap sovende i hengekøye under dekkHammock Sailors in Navy

Kilde: Cruisers Forum

Fritid, hage & hengekøye

På 1900-tallet i USA ble hengekøyer tatt i bruk som fritidsgjenstand for velstående familier, på store overbygde verandaer, og i hagen hengende mellom skyggefulle trær. Det var da moroen startet.

 

Hengekøye historie sort hvitt

Dagens moderne hengekøye

Moderne hengekøyer designet for nye behov benyttes på en rekke måter, spesielt med oppfinnelsen av lette og bærbare hengekøyestativer. Hengekøyene ble spesielt trendy blant millennials, og den unge generasjonen bruker hengekøyene som en måte å engasjere seg i fellesskapet. I perioden 2014 til 2016 doblet salget av hengekøyer seg.

Hvorfor er det slik? I følge Matt Powell, sportsindustrianalytiker ved NPD – Forbruker trender, leter millennials etter produkter de kan dele med vennene sine som de kan gjøre om til en opplevelse ….Hengekøye er en måte å henge med vennene dine på – du trenger ikke å være det i en dyp skog, du kan like gjerne være i en bakgård. Det er en relativt rimelig måte å tilbringe en ettermiddag på.”

Millenials relax in Headdemock on rooftop

Relax & Enjoy

Og hvorfor sitte når du kan henge rundt? Å leve horisontalt er alltid morsommere. Og med Fatboys Headdemock kan du gjøre det, hvor som helst og når som helst. Du trenger heller ikke trær. Takket være hengekøyestativet er Fatboys bærbare og sammenleggbare hengekøye selvbærende. Så legg deg ned, og overgi deg selv til hengekøyelivet og gjør absolutt ingenting.

Stor dobbel hengekøye – kos for to

Fatboys Headdemock 2-personers hengekøye med stativ er generøst overdimensjonert. Det gir god plass, til to personer (opptil 150 kilo). Og Fatboy har tenkt på alt mulig tilbehør også. For eksempel Headdemock Cover, en skreddersydd regnfrakk for hengekøyen din. Og Headdemock Pillow, som tar komforten til neste nivå. Trenger du mer tilbehør? Det er enkelt å bestille ekstra stropper, capser eller ringer. For enda flere år med å henge rundt og ikke gjøre noe.

Populær hengekøye med stativ

Velge riktig hengekøye – Headdemock eller Headdemock Superb?

Denne doble hengekøyen med stativ er laget av fargerik polyester. Og Headdemock Superb er konfigurert med supersterk akryl eller Olefin. Sammenlign alternativene dine for å finne den beste for deg.

.

fatboy hengekøye og floatzac ved basseng sett ovenfra

RELAX & ENJOY!

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close